Blogg

Hur kan man ge sina barn allt man vill i vinter och jul?

Det är inte alltid lätt att ge sina barn allt man vill i vinter och jul, men det är inte omöjligt. Det finns många olika sätt att göra det på. Man kan till exempel köpa julklappar som man vet att barnen kommer att uppskatta, eller man kan ta dem med på en trevlig aktivitet under den kalla årstiden. Man kan också försöka hitta nya och roliga sätt att fira jul och vinter på. Oavsett hur man gör det, är det viktigt att ha kul tillsammans med sina barn i vinter och jul!

4 tips på hur du kan hålla dina barn aktiva och glada under vintern

1. Gå på skridskor eller skidor
2. Spela innebandy eller hockey
3. Bygg snögubbar eller snömän
4. Åk pulka eller släde

Är det möjligt att ge dina barn mer i vinter utan att det kostar massa pengar?

Ja!

Det finns några enkla saker du kan göra för att ge dina barn mer glädje i vinter utan att det kostar dig något extra.

Först och främst, se till att du har bra vinterkläder för dina barn. Detta innebär inte bara ett par varma skor och en jacka, utan även ett par snygga och bekväma byxor, handskar och hattar. Se till att dina barn är bekväma i sina kläder, så att de kan leka utomhus i timmar utan att bli blöta eller irriterade. Detta går att handla second hand i bra kvalitet!

För det andra, planera aktiviteter som passar både dig och dina barn. Det finns många roliga aktiviteter man kan göra tillsammans under vintern, som att bygga snögubbar, åka pulka eller spela olika typer av vintersporter. Planera aktiviteterna i förväg så att ni vet exakt vad ni ska göra och hur länge ni ska leka.

För det tredje, se till att ha maten och drycken i ordning innan ni börjar leken. Detta innebär inte bara snacks och drycker till mellanmål, utan även en varm lunch eller middag om ni planerar att leka hela dagen.

Saker du kan göra tillsammans med dina barn för att få dem att må bra under vintern.

En av de bästa sakerna du kan göra för dina barn under vintern är att ta dem ut på aktiviteter tillsammans. Det finns många olika saker man kan göra, och det är bra för både barnens hälsa och deras relation med dig. Man kan gå skridskor, spela innebandy eller hockey, eller bara gå en lång promenad tillsammans och hoppa på frysta vattenpölar. Att vara ute i friska luften och röra på sig är bra för alla, och det är extra viktigt för barn att få tillräckligt med motion under vintern. Dessutom är det en perfekt tid att prata med dina barn om allt som händer i deras liv, och du kan lära känna dem på ett djupare nivå.

Vet du hur mycket mer i vinter som andra föräldrar ger sina barn jämfört med dig?

Det finns ingen exakt siffra på hur mycket mer föräldrar ger sina barn i vinter jämfört med andra, men det är allmänt känt att det är en stor skillnad. Andra föräldrar ger ofta mycket mer pengar till sina barn, och det är inte ovanligt att de köper dem dyrare leksaker eller tar dem med på dyrare resor. Detta kan leda till att ditt barn känner sig avundsjuk, och det är viktigt att du pratar med dem om detta. Det är normalt att man känner sig avundsjuk när man ser andra människor ha saker som man inte har, men det är viktigt att du förklarar för ditt barn att alla har olika förutsättningar och att de inte behöver vara rika för att vara lyckliga.

Har du inte ekonomin just i år och har dåligt samvete över det kan du läsa goda råd för hur du kan tänka kring lån, och fördelar och nackdelar med det.

6 idéer på hur du kan göra vintern mer spännande för dina barn

1. Lär dem att åka skidor eller snowboard.
2. Gör en snögubbe eller snöboll med dem.
3. Bygg en igloo tillsammans.
4. Gör en rolig advenskalender. Den behöver inte innehålla paket eller saker, utan varje dag kan vara en ny aktivitet ni gör tillsammans, som att spela ett spel, se en julfilm till middagen, göra julgodis, pepparkakor etc.
5. Ha en picknick inne i huset med läckerheter från julen. Baka tillsammans inför picknicken.
6. Gör något annat roligt och spännande som passar din familj, som till exempel att gå på bio eller besöka ett museum!

Julen är en tid för att vara tillsammans med familjen och njuta av allt god mat och alla fina julklappar. Många passar på att resa på skidsemester under vintern. Det kan dock kosta mycket med liftkort till alla, utrustning, boende, resa med mera. Att ta ett sms lån kan vara ett alternativ. Se till då att jämföra vilket lån som passar bäst för er och ändamålet.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service