Hälsa Recept & mat

Sockerfri glass – De bästa produkterna och hur man tillverkar glassen själv!

Sockerfri glass

Sockerfria glassar

Glass går hem hos de allra flesta året om, oavsett ålder. Dessvärre är det ofta en stor mängd socker i glass vilket gör det mindre lämpligt att äta alltför ofta. Det finns däremot en hel del nyttig glass att köpa. Utbudet av sockerfri glass är idag rätt stort, de flesta stora butikerna och märkena har iallafall några alternativ att välja mellan. Rekommenderat är självklart att köpa sockerfri glass som även är laktosfri, då laktos faktiskt är en typ av socker som finns i mjölken.

Hur man tillverkar sockerfri glass
Hur man tillverkar sockerfri glass

Hur man tillverkar sockerfri glass

Det är även enkelt att göra glass som är helt sockerfri hemma. För gräddglass har du vispgrädde (helst laktosfri) som bas. Använd med fördel en glassmaskin men du kan få till en god glass även utan, så det är inget måste. Det finns många sockerfri glass recept att välja mellan för att du som förälder ska kunna göra nyttig glass till barn.

Om du vill göra egen sockerfri glass för diabetes gör du det enkelt genom att mixa fryst banan med valfri smaksättning. Ett annat sätt att göra glass utan tillsatt socker är naturell yoghurt som bas och addera frysta bär och eventuellt sötningsmedel eller vaniljpulver. Ett annat sätt du kan göra är att göra glassen precis som vanligt, men byta ut sockret mot en mindre mängd stevia. Det är rekommenderat att använda stevia droppar, som går att köpa i en liten flaska hos de flesta livsmedelsbutiker. Du behöver däremot leta upp hur mycket stevia du ska ha i, då stevia är mycket sötare än socker. Överdriven konsumtion av stevia kan även ha en laxerande effekt, så tänker du äta en väldigt stor mängd glass kanske det är bättre att du gör glass genom en av de andra sätten vi har skrivit här, eller bara köper sockerfri glass. Detta är även tre bra och relativt enkla exempel på hur du kan göra glass nyttig, för att kunna njuta av det så ofta som de bara går.

Som du ser här är det mer eller mindre precis samma procedur att göra glass sockerfri som om du skulle göra en vanlig glass med massor av socker.

Det är enkelt att göra hemmagjord glass utan socker, ibland underlättar det med glassmaskin men du kommer långt även utan. Våra matvarubutiker har också ett bra utbud av sockerfri glass.

Lista på de bästa sockerfria glassarna som finns att köpa:
Lista på de bästa sockerfria glassarna som finns att köpa:

Lista på de bästa sockerfria glassarna som finns att köpa:

Sockerfri Glass GB

Magnum No Added Sugar finns i smaken Vanilla Caramel. En len vaniljglass täckt med mjölkchoklad och salt kolasås.

Sockerfri Glass SIA

SIA glass har en vaniljglass utan tillsatt socker och en med 50 % mindre socker. Eftersom det förekommer naturliga sockerarter i mjölk och grädde är de inte helt sockerfria.

Sockerfri Glass Coop

Djurgårds Glace har en mörk chokladglass utan tillsatt socker som säljs hos bland annat Coop. Innehåller naturligt förekommande socker och innehåller sötningsmedel

Sockerfri Glass Ica

Hos Ica hittar du glass utan tillsatt socker från märken som Sia, Alvestaglass och

Sockerfriglass Willys

Alvesta Glass med vaniljsmak säljs hos bland annat Willys. Den har en låg sockerhalt på mindre än 1g / 100g.

Tips! Kika in online-casinon.net om du vill få lite underhållning medans du njuter av glassen!

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service