Ekonomi

Alla lån du som företagare bör känna till

Att ta lån har blivit vardag för de allra flesta svenskar idag. Bolånen fortsätter bli fler och allt fler lånar pengar för andra anledningar. Lån kan också vara relevant som företagare. Många behöver ta lån för att överhuvudtaget kunna starta sin verksamhet och förverkliga sin dröm. Så länge man är försiktig kan det vara en bra idé beroende på ens förutsättningar. Ett bolån är förstås inte relevant för dig som företagare och därför har vi här valt att fokusera på just de lån som du som företagare bör känna till. Efter att ha läst denna artikel kommer du kunna ta ett bättre beslut när du ska välja vilket lån som passar just dig. 

Företagslån för nystartade företag

Att komma igång med en helt ny verksamhet är inte lätt, det vet alla vi som någon gång har försökt. Speciellt när det kommer till den ekonomiska biten. Ofta behöver man ett visst startkapital innan man kan ens börja förverkliga sina idéer. Som tur är finns det idag alternativ för dig som vill ta lån för nystartat företag. Dessa är gjorda just för alla de personerna som sitter i din sits och inte har de ekonomiska förutsättningarna för att komma igång. När man väl gått igenom den simpla processen för att starta ett företag vill man inte vänta, då vill man komma igång så snabbt som möjligt. Då kan ett lån vara ett bra alternativ. 

Korttidslån

Ett korttidslån är just vad det låter som. Ett lån man betalar av under kort tid. Detta kan vara perfekt för dig som ska starta en verksamhet där du vet att det kommer komma tillbaka pengar snabbt in i företaget. Att kunna betala av lånet är en förutsättning, och vet man då att man kan göra det under en kort tid så är korttidslån ett bra alternativ. 

Långtidslån

Känner du istället att du behöver ha lång tid på dig att betala av ditt lån så kan man ta ett långtidslån. Då får du längre tid att betala av ditt lån, och behöver inte känna någon stress över att få in pengar snabbt. Behöver du lägga en större investering än vad du har pengar till i början på din företagsresa kan långtidslån vara ett alternativ. Det viktigaste är, som alltid, att se till att man har en avbetalningsplan och att man vet att man kommer kunna följa den.  

Vad finns det för fördelar med att ta lån?

Den absolut största fördelen med att ta lån är att det öppnar upp möjligheter som annars hade varit stängda. Kapital är en förutsättning i de allra flesta branscher för att man ska kunna lyckas. Ett lån kan då vara det som gör att man faktiskt kan ge sig in och göra det man faktiskt har bestämt sig för att göra. Annars blir det lätt så att man sitter där med en bra idé men som man inte har råd att förverkliga. Även logistiska saker kan bli betydligt lättare om man hittar ett bra lån. 

Vad finns det för nackdelar med att ta lån?

Det är svårt att säga att det finns några egentliga nackdelar, då det bara beror på hur du väljer att göra det. Så länge du sköter det smart och snyggt så finns det inga direkt nackdelar med just lånet i sig. Det är om du som person inte klarar av att betala lånet som det kan leda till något negativt. Så länge du har en bra plan redan från början och inte lånar mer än vad du kommer kunna betala tillbaka så är det inga problem. Bollen ligger med andra ord helt i dina händer. 

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service