Okategoriserad

Hur långa ska slalomskidor vara?

Vintersport och friluftsliv är populärt bland nordbor i allmänhet och svenskar i synnerhet. Om du är sugen på att testa något nytt, underlättar det att ha rätt utrustning och att utrustningen är rätt storlek. Innan du skaffar ny utrustning kan det vara bra att skaffa lite mer information, till exempel genom att ställa frågan “hur långa ska slalomskidor vara?”. 

Slalomskidor för nybörjare bör nå användaren någonstans mellan bröstkorgen och hakan, från golvet. Mer vana åkare brukar ha lite längre skidor, som når åkaren till nästippen. Men om det inte är du själv som ska börja åka, söker du kanske svaret på frågan “hur långa ska slalomskidor vara för barn”? Utrustning till barn har ju en tendens att vara lite speciell, men gällande slalomskidor är det faktiskt inte så komplicerat. 

Hur långa ska slalomskidor vara till barn?

Slalomskidor till barn ska som max vara lika långa som barnet, men för nybörjare ungefär 20 centimeter kortare. Hur långa skidor som passar ditt barn beror på hur gammalt barnet är och hur van åkare hen är. Det kan därför vara en god idé att låta barnet prova lite olika längder. 

När du köpt slalomskidor till både dig och ditt barn är det dags att provåka i backen. Glöm inte hjälm bara, till både dig och barnet.

När du fått svar på hur långa slalomskidor du och ditt barn ska ha och du har provåkt några vändor blir du kanske sugen på att prova en sommarsport istället. Beachvolleyboll är trevligt, ryktas det. Eller vattenskidor, om det är just skidor som lockar. 

Tänk på att fixa boendet innan du införskaffar dig nya skidor, vår rekommendation är hyrastugalindvallen.se.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service