Sport

Ett större sug efter Ishockey-VM än på många år

Bild på VM i ishockey

I år är det 85:e världsmästerskapet i ishockey för herrar. Det är också ett mästerskap som kommer efter en ”avslutad” långvarig pandemi, men som samtidigt äger rum under ett pågående krig mellan Ryssland och Ukraina. 

I Nordamerika pågår NHL för fulla muggar och slutspelslagen börjar forma sig. Det som också varit en skön befrielse för många klubbar och hockeyintresserade är de numera fullsatta arenorna igen. NHL är sport nr 4 i USA (NFL, MLB och NBA är topp tre), men ack så efterlängtad.

När vmishockey.se åkt runt i de stora hockeystäderna i bl.a. Toronto, Denver, New York (för att nämna några) inför VM i ishockey har vi funnit en gemensam, sann glädje över att åter få vara ett aktivt fan på plats; live. Den där känslan att få käka den där burgaren eller korven igen. Ja; det känns nästan helt OK att stå i kö och vänta på sin beställning. Den känslan. När du sedan får se dina idoler leverera, det är först då som man förstår hur mycket idrott berör. I sann gemenskap.

I Toronto sprang sajten som rapporterar om VM på svensk-kanadensare Freddie som var eld och lågor över Auston Matthews framfart i Leafs, men han var också minst lika intresserad över ishockey-VM i Finland i maj. Han berättar själv vidare:

Suget efter ishockey är enormt. Jag har träffat folk över hela världen här sedan det blev OK att släppa in folk i arenan utan restriktioner. Naturligtvis pratas det om NHL, men många är nyfikna på det internationella hockey-VM som avgörs i Tammerfors. Folk vill se ishockey igen. Folk vill ut och göra saker. Det finns ett uppdämt behov av att åter möta världen; att åter träffa andra medmänniskor, där ishockeyn blir katalysatorn, säger Freddie.

Vi är benägna att hålla med. Det pratas vitt och brett om hockey överallt och i en tidigare intervju som gjordes av vmishockey.se med Detroit Red Wings chefsscout Håkan Pihl Andersson nämnde han samma sak; ”…de spelare vars lag som inte gått till slutspel eller som åker ut tidigt i det samma, vill ”hem” och spela för sitt land. Man vill åter ikläda sig landslagströjan och stolt representera sitt lands färger”.

En sak vet vi. Manegen för publiksuccé och chansen att se morgondagens stjärnor är krattad. Suget finns där. Må bästa lag vinna.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service