Tjänster

Trött på att telefonen ringer från okända nummer och telefonförsäljare?

Telefonförsäljare

Bedragare och telefonförsäljare är numera ivrigare än någonsin och ringer tusentals samtal varje dag för att locka med sina till en början attraktiva erbjudanden. Var därför försiktig när du svarar på luren och vad du tackar ja till.

Låter det för bra för att vara sant?

Erbjudanden över telefon lockar ofta med attraktiva förmåner och rabatter, nästan för bra för att vara sanna. Låter det som en kanon-deal? Tveka hellre. Många online-sidor rapporterar om numret som ringt dig kommer från telefonförsäljare eller andra bolag. Gör en snabb googling för att få kännedom om vem ringde dig och ifall det finns rapporter om bluff-samtal.

Hur blir man av med telefonförsäljare?

Det är inte oförskämt att tacka nej eller att lägga på luren. Stå på dig och tacka nej, ibland krävs det att man till och med avbryter personen som ringt dig.

När du tackar nej till försäljare bör de lägga in ditt nummer på en ”inte intresserad-lista”. Det är däremot möjligt att försäljaren som ringt just dig missar detta, så fundera över att blockera numret.

De flesta moderna telefonerna har blockerande funktioner som du kan använda för att blockera telefonförsäljare. Gör detta för att minska på samtalen då samma företag kan komma att ringa upp dig igen trots att du tackat nej.

Samtal från utlandet

Var vaksam innan du svarar i telefon från utrikes nummer. Det finns många centraler världen över som har telefonlistor tillhanda från alla möjliga länder och det finns en chans att du är med på denna lista. Svara dels inte på dessa samtal för att slippa onödiga kostnader från din telefonoperatör, dels för att minska risken av dataintrång.

Så, vad gör du nästa gång det ringer?

  • Kontrollera att samtalet kommer från ett inrikes nummer. Sveriges riktnummer börjar på 0046
  • Svarar du i telefon och blir erbjuden något du inte är intresserad av, tacka nej eller lägg på samtalet
  • Tänk inte på att det är oartigt att lägga på, försäljare kommer försöka sälja på dig produkter och erbjudanden så gott som det går!
  • Blockera samtalet om du vill undvika fler samtal från samma försäljare

Varning för dessa nummer

Numren som finns nedan är bekräftade telefonförsäljare:

075-101 67 95
075-101 43 17
075-101 59 05


Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service